Tomu se říká italská láska. Teda jestli ta modrá tvář je monokl, nebo tak.
Víš co si myslím o Tvých literárních počinech...maj potenciál. Tenhle obzvlášť.
Nicméně tady bych nejspíš ještě věnovala pozornost prvním dvou strofám, jsou takový nedovyvinutý, křenčit je asi křepčení, ne?
nad obočím křenčí ti vráska
umlčet!
nad obočím křepčí vráska (křepčení s tou vráskou mi evokuje vykřičník samo o sobě)
bez ti a taky to umlčet koho nebo co? neni to jasný
ta druhá je taková zbytečně rozvláčnená, dalo by se říct výstižněji i přesněji, jinak to přirovnání je docela fajn
zbytek ve smyslu zachování identity bych nechala ležet, bez toho že by mě to nějak štvalo. Naopak.
No a to svítá tam ani nemusí bejt. Sice dokresluje probdělou noc, nebo udobření...no nemuselo to tam bejt, ten závěr v modrý je daleko intezivnější.
No, to jsem bohužel z textu nevyčetla. Pokud jsi to myslela tak, potom by závěr měl bejt zhuštěnej v tom smyslu umlčet...
..křenčení dřeva je pro mě furt cizí...no
Tak nevim co bych měla teď přehodnotit, jestli svuj koment, nebo pohled na to dílo.
Jednoduše tady vidim, že není důležitý co tím autor mínil...tedy pro čtenáře. Pro autora pak to, že říct něco tak aby vyznělo a zároveň bylo i správně pochopeno, není jen tak.
Ale nedělám závěry pro jediný pohled, tedy můj koment.
inko, kdo řekne jak to tvůrce myslel u mrtvých básníků?pro autora je dobře číst jak působí na čtenáře, má nad čím dumat..
oldřichu, máš pravdu, to co mi leze z pod pera bývá, jak podivně složené pucle, jak život co mě houpe, jo a slovo křenčí se u nás celkem dost používá, takže jen ten lahar snad je moc, ale jak vyjádřit trefněji proud slov, co nejni k zastavení, že jo.. : stroho studeno, pak pocity, pak klid na obou stranách, díky všem za čas
rezko, jen o dialogu mezi čtenářem a autorem.Nic víc nic míň.
Rozdíl mezi žijícím a nežijícím autorem vidím v tom, že u nežijících už je báseň hotová. My ještě snad máme čas.
Staňte se registrovaným členem a můžete plně využívat webové stránky. Jako registrovaný člen, budete mít řadu výhod! NEZAPOMEŇTE, ŽE REGISTRACE NA WEBU VYUŽÍVÁ COOKIES